Facebook pagina Diana Lepelaar
Twitter pagina Diana Lepelaar Linkedin pagina Diana Lepelaar You-tube pagina Diana Lepelaar
< Archief

Expositie Diana Lepelaar en Liesbeth Brouwer

Expositie Diana Lepelaar en Liesbeth Brouwer in Grand Café Clusius

25 mei t/m 1 januari 2014

Hortus Botanicus
Rapenburg 73
Leiden

Grand Café Clusius is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

Vanaf het Curatorenterras is ook werk van Diana en Liesbeth te zien achter het glas van de aangrenzende kas

In aansluiting op de tentoonstelling 'Planten van 1001 Nacht' exposeren Diana Lepelaar en Liesbeth Brouwer in Grand Café Clusius van de Hortus Botanicus in Leiden.

Deze zomer verandert de Hortus in een sprookje uit 1001 Nacht. Aanleiding is het 400-jarig bestaan van de leerstoel Arabisch bij de Universiteit Leiden.

In de Hortus zijn de planten uit 1001 nacht te zien. In Grand Café Clusius exposeren Diana en Liesbeth kunst in aansluiting op dit thema.

De schilderijen van Diana doen denken aan aardlagen, waarbij resten van plantenwortels, artefacten en ons verborgen verleden een verhaal weerspiegelen. Materialen als aarde, zand, klei, glas, artefacten en verflagen spelen een cruciale rol. Het werk zit letterlijk vol lagen, waarin op sommige werken het groeiproces van planten en bloemen te zien is.

Liesbeth Brouwer hanteert een combinatie van verschillende technieken waarin textiel de hoofdrol speelt. Het gebruik van diverse materialen levert een poëtisch beeld op waarin de vrouw de hoofdrol speelt. In veel van haar werken komen bloemen voor, een symbool voor schoonheid. Zij werpt hierbij een kritische en satirische blik op het huidige schoonheidsideaal. Perfectie bestaat immers alleen in  sprookjes....

Tribal Art Finder3.Tribal Art Finder2. Tribal Art Finder
E-commerce by Compra