Facebook pagina Diana Lepelaar
Twitter pagina Diana Lepelaar Linkedin pagina Diana Lepelaar You-tube pagina Diana Lepelaar
< Archief

Kunst mag - elke dag!

Sinds woensdag 13 november stuiten klanten van de Spar in de winkel aan de IJselkade op een ludieke verrassing: kunst boven de chips en de frisdranken.

Kunst mag – elke dag ! is de slogan die initiatiefneemster en kunstenaar Ludy Feyen

rondzond via Twitter. Ze benaderde Henk Zeldenrust, filiaalhouder van de Spar met haar gedroomde wens om zich samen met haar collega kunstenaars uit de wijk te presenteren in de buurtwinkel. Henk stond open voor het idee om ondernemers uit de wijk een tijdelijke plek te geven in zijn winkel.

Diana Lepelaar, uit de wijk Roomburg, toont met haar werk de gelaagdheid en de relatie van de mens met zijn of haar afkomst, door letterlijk met zand en aarde te schilderen.

Guido Winkler’s werk kenmerkt zich door het gebruik van perspectief, waarmee hij speelt met ruimtebeleving. Samen met zijn partner Iemke van Dijk werkt hij sinds een jaar in hun gemeenschappelijk atelier in Meerburg. Voor het werk wat Iemke in de Spar toont, nam zij de verpakking van vleeswaren als uitgangspunt om deze vervolgens als krachtige vorm centraal te stellen.

Jan Kleingeld, woonachtig in Meerburg is van huis uit grafisch ontwerper en vormgever en toont een aantal ontwerpen van eigen hand die een relatie lijken aan te gaan met de artikelen van het schrap waarboven ze te zien zijn.

Ludy Feyen, Lingestraatbewoonster en buiten kunstenaar, brengt haar verbeelding van natuur in; in foto’s van bestaande landschappen voegt zij een ruimtelijke bootachtige golfbeweging toe of plaatst haar tekeningen plus een portret erbij, waardoor er een nieuw landschap ontstaat.

De kunstenaars hopen op deze locatie hun werk onder de aandacht te brengen van een nieuw publiek dat de kunstenaar kent als buurtbewoner, maar veelal niet bekend is met wat hij of zij maakt. Vorig jaar hebben Diana Lepelaar, Jan Kleingeld en Ludy Feyen hier al een begin mee gemaakt door samen te werken met de uitvoering van het Waterkunstwerk in het Matilopark. 

Nu met de feestdagen in aankomst kunnen mensen overwegen om een uniek werk zelf aan te schaffen of kado te doen. Om de tentoonstelling extra onder de aandacht te brengen houden de kunstenaars samen met de Spar een feestelijke opening op vrijdag 29 november 2013 tussen 17.00 en 19.00 uur in de winkel.

De kunst is vervolgens daar nog te zien tot begin januari 2014.

3.Tribal Art FinderTribal Art Finder2. Tribal Art Finder
E-commerce by Compra