Facebook pagina Diana Lepelaar
Twitter pagina Diana Lepelaar Linkedin pagina Diana Lepelaar You-tube pagina Diana Lepelaar
< Archief

Velo-Signatuur

Velo-Signatuur

Kunstfietsen in de stad Leiden
Project loopt van 18 mei t/m 9 juni

Foto overzichtstentoonstelling
Galerie Diana Lepelaar
Dagelijks geopend van 12.00-16.00 uur
Maandag gesloten.

Veiling op 9 juni van 14.00-18.00 uur in de tuin van Haagweg 4

Hier kunt u de routekaart ophalen: Galerie Diana Lepelaar, Haagweg 4-E16 • VVV Leiden, Stationsweg 41 • Open Makers aan de Markt, Aalmarkt 15c 

Download hier de het VELO-boek en de plattegrond.

Kunstenaars: Anneke van Kesteren, Annelies Brakkee, Annemarie Abcouwer, Annemarie Sybrandy, Bea van Golen, Carmen McGlinn en Sonja van Kerkhoff, Ferrie Moene, Gerrie Brust Bijmolt, Ingrid Berger, Jan Vink, Joke Feitsma, Joke Schonenveld, Jose Koebrugge, Liesbeth Brouwer en Diana Lepelaar, Ludy Feyen, Margot van Leeuwen, Martine de Clercq, Miriam Ooms, Monique Zitman, Nelleke Vollebregt, Nicolette Benard, Nikita Swikker, Paul Bouter, Petra de Haas, Piet Lepelaar, Renée de Vries en Bertrand Dedion, Rika Bieren, Sander ten Napel en Sunnie van de Werken.

Bekijkt u hier de foto's

Nederland is het land met de meeste fietsen per inwoner ter wereld. Leiden is een fietsstad bij uitstek. Afgedankte fietsen aan bomen en brugleuningen kenmerken het straatbeeld. Tijdens de Signaturesweken van 18 mei t/m 9 juni zorgen kunstenaars voor verrassingen in het vertrouwde straatbeeld door ieder een oude fiets om te vormen tot kunstwerk. Elke kunstenaar laat zo zijn eigen signatuur achter in de stad.

Bezoekers van Leiden kunnen een route volgen langs deze fietskunstwerken georganiseerd door kunstenaars en de galerie. De locaties waar de fietsen staan worden tevens in kaart gebracht. De  route langs de fietsen is door een QR-code op elke fiets ook gemakkelijk te volgen.

Tijdens de signatures weken is er – bij wijze van vertrek en eindpunt van de route - een fototentoonstelling van alle fietskunstwerken in de Galerie. Aan het einde van de Signatures cultuurweken worden de fietsen geveild onder particulieren, winkeliers en of bedrijven in de tuin van de Haagweg 4 onder het genot van een wijntje . Zo’n laagdrempelig  kunstwerk is een blikvanger en en laat je even met andere ogen naar iets gewoons kijken.

Bij OPEN Makers aan de Markt is de voorliefde van Joke voor oude materialen goed zichtbaar door de oude Franse fiets die in de etalage hangt. Tijdens de Signatures, Cultuurweken Leiden werkt Joke op de Aalmarkt aan kunstwerken die worden gemaakt van los gerammelde fietsonderdelen. Wanneer Joke aan het werk is bent u van harte welkom! Een afspraak maken mag ook, tel.0623186558.

3.Tribal Art Finder2. Tribal Art FinderTribal Art Finder
E-commerce by Compra